METAMORF MASSZÁZS

A metamorfózis szó jelentése: átváltozás, átalakulás. Jelképe a pillangó.

A metamorf masszázs nem az igazi értelemben vett masszázs, hanem egy speciális technika, amely a mindennapi életben, életkedvben, életvitelben, életszemléletben hoz változást, javulást.

Egy szelíd lelki blokkoldó technika, mely gyengéd érintéssel segít felszabadítani és átalakítani a lelki és energetikai blokkokat, amely révén az emberi szerveztet harmóniába kerül. A lábon, a kézen és a fejen található reflexpontok finom érintésével érjük el ezt az energetikai hatást. Alkalmazása során a kliens mély meditatív állapotba kerül, mely tudatállapotban az érintések hatására elinduló energia a jelent és a múltat összekötve utat nyit a kliens problémáinak, múltbéli eseményeinek, stresszeinek feldolgozására, így azok kezelhetővé válnak vagy megszűnnek.

A módszert Robert St. John reflexológus nevéhez fűződik, aki felfedezte, hogy bizonyos reflexzónák érintésével nemcsak beindítja az öngyógyító folyamatokat, hanem a tudat alatt elraktározódott blokkokat is gyengéden oldja. Később Gaston St. Pierre fejlesztette tovább a technikát, és foglalta rendszerbe.