Szuggesztív programozás

Szuggesztív programozás vagyis ENIONIKA

Az ENIONIKA egy mozaikszó, azt jelenti, hogy energia információs programozás.

A technika azon a tudományos tényen alapszik, hogy elménk nem tud különbséget tenni a valóság és az életszerű képzelet között. Vagyis amiről képed van, arra képes vagy. Ami a képzeletedben megjelenik, az elme megtörténtnek veszi.

A munkát relaxált tudatállapotban végezzük, ahol az elme szelektíven kezd gondolkodni és a kritikai gát felfüggesztődik.

A szelektív gondolkodás azt jelenti, hogy az elme egyetlen egy ideára, gondolatra figyel, minden mást kizár - csak az adott feladat létezik.

A kritikai gát az, amit tudunk, tudni vélünk (ez a hitrendszerünk).

Az elme minden emberi gondolatot és érzést tartalmaz.

A tudatos elme azokat az adatokat tartalmazza, amikkel jelenleg foglalkozunk. Pont ezért tartalma folyamatosan változik. Általában ezzel azonosítjuk magunkat.

A tudattalan elme tartalmaz minden valaha érzett, gondolt emberi adatot, nem csak a miénket.

A saját tudattalan az a hely, ahol azok a tartalmak vannak, amelyek engem működtetnek. A külvilágunk a saját tudattalanunk kivetülése.

A tudatos és a tudattalan elme kicsit furcsán kommunikál egymással. A tudatos nem igazán fér hozzá a tudattalan tartalmához, a kritikai gát pedig nem engedi a nem kívánt tartalmat a tudatosból a tudattalanba (á, ez hülyeség!), ezzel tart bennünket "normális" működésben, (amit hitrendszerünk, világképünk, nézeteink jelentenek).

Rosszul is járnánk, ha mindent mindenféle kritika nélkül elfogadnák, ami elénk kerül. Kb. 6 éves korunkig ezt tesszük, 5-6 éves korunk körül alakul ki a kritikai gát. Ebben az időszakban sajnos nagyon sok korlátozó hitrendszer tud rögzülni...

Ebből látható, hogy a kritikai gát segítőnk is, de ha ott rossz programok futnak, gátolhat is abban, hogy boldog, egészséges, kiteljesedett életet élhessünk.

Mély meditatív állapotunkban, amikor az elme egyetlen gondolat köré zár, megszünteti a kritikai gátat.

Az ember nyitott, de ez nem jelenti azt, hogy akarata ellenére való programot lehet neki adni, ilyenkor azonnal ébred.

Nem lehet ebben az állapotban benne ragadni, a kliens, ha magára marad, felébred.

A konzultáció során az egy 7 lépéses protokollt használok:
 • A meditatív állapot demisztifikálása (a fent leírtak átbeszélése), mert az egyetlen dolog, ami megakadályozza a munkát, az a félelem. Segítőként a kliens kérését teljesítem.
 • Szuggesztibilitási teszt: mennyire hajlandó együttműködni az alany
 • Minden egyes feladat előtt átbeszéljük az adott folyamatot, hogy mi várható.
 • Mélyítés - különböző feladatokat különböző mélységben végzünk.
 • Megerősítés, hogy emlékezzen rá, ha kijött a mély állapotból. A kliens pontosan tudni fogja, hogy milyen feladatot végeztünk el.
 • Cél: ami a kliens célja, azt visszaadjuk neki
 • Felébresztés, a tapasztaltak átbeszélése.

A folyamat előtt elmondom, hogy mi fog történni, pontosan tudja a kliens, hogy mit fogok csinálni és azt is, hogy miért. Felébredve mindenki emlékszik az elvégzett feladatra. A végén pedig megbeszéljük a történteket.

TILOS végezni:

- alkohol, drog vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt álló;

- skizofrén, mániás depresszióban szenvedő, manifesztációs problémával küzdő 

személyeknél!

Terhes kismamákat csak vészhelyzetben a második harmadban szabad. Minden, ami a kismamával történik, hatással van a babára is.

Mire használható?

 • vágyott pozitív cél elérésére (pl. sportteljesítmény, ideális én)
 • negatív élmények feldolgozása
 • egy adott probléma okának megkeresése, megoldás megtalálásával együtt
 • beragadt helyzetek kimozdítása, feloldása
 • súlykontroll - 4 lépcsős gyakorlat
 • álmatlanság
 • halogatás megszüntetése
 • mindenféle fizikai betegségnél a lelki okok felismeréséhez, feloldásához

NEM helyettesíti az orvosi ellátást!

Nem végzek olyan tevékenységet, mely a Btk. 187. szakasz 1. bekezdésébe ütközik. Nem kívánom azt a látszatot kelteni, hogy orvos vagyok, semmiféle olyan tevékenységet nem végzek, mely az orvosi gyakorlat körébe tartozik. Nem állítok fel diagnózist, nem alkalmazok gyógyító eljárásokat. Nem alkalmazok pszichoterápiát és nem végzek természetgyógyász szakképesítés megszerzéséhez kötött tevékenységet sem.